morotskaka
För er som vill testa den är GUDOMLIGT GOD !
Morotskaka: 10 portioner
Tillagningstid: 1 timme
Ingredienser: (till smeten)
2 ägg
50g smör eller margarin (smält)
2dl socker
2dl vetemjöl
3dl finrivna morötter
1tsk kanel
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1tsk vaniljsocker
Ingredienser: (till glasyren)
75g smör eller margarin (smält)
3dl florsocker
100g philadelfiaost
1½ tsk vaniljsocker
1msk pressad citron eller lime
Smeten:
1. Sätt ugnen på 175grader, blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat, och vaniljsocker.
2. Vispa ihop ägg, socker och det smälta smöret till en luftig smet, bland sedan i de torra ingredienserna. När detta är välblandat rör du ned de rivna morötterna.
3. Smörj och bröa en bakplåt, häll i smeten i smeten och grädda i 175grader, 25-30 min när den är klar låter du den svalna.
Glasyren:
Vispa alla ingredienser till en fluffig smet. Bred sedan ut glasyren på den avsvalnade kakan. Låt kakan stå i kylen i 30min innan du skär upp den, ät och njut.
super gott :D kram